TEKLİF AL
Elektrikli Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Tüketir? Güneş Enerjisi Sistemleri
Elektrikli Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Tüketir?

ELEKTRİKLİ ALETLER KAÇ WATT HARCAR?

Evizinde işyerinizde kullandığınız Televizyon, buzdolabı, klima, ısıtıcı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü vs elektrik ile çalışan ev aletlerinin sizlere aylık maliyetlerini ve çektikleri watt'ı yaklaşık olarak belirtmek için kurulmuş sitemize Hoşgeldiniz!!

Ülkemiz, kendimiz ve Dünya için tükettiğimiz enerjiyi bilinçli şekilde kullanmaya özen gösterelim. Boşa çalışan her watt milli servetimize ve cebimize zarar ettirmekte. Tasarrufun küçüğü olmaz demeyin. Tek nüfuslu ülke olsak belki, dediğiniz gibi olabilir. Lakin 80milyon’dan bahsedersek eğer, o kadar büyük rakamlar çıkar ki görünce üşürüz.


Sizlere bu site vasıtası ile evinizde kullandığınız elektrikli aletlerin saat/gün veya aylık elektrik tüketimlerini ortalama şekilde sunacağız. Hesaplarımız da watt ve TL cinsinden olacaktır. Yapılan zamlarda veya fiyat iyileştirmelerinde, sitemiz de en kısa süre içinde fiyatlanmaları düzenleyecektir.


Şöyle bir örnekle size 1 saatlik tasarrufun ülkemize kazancını açıklamaya çalışacağım. 40” veya 102 ekran lcd televizyon 1 saatte 65 watt elektrik tüketir. Bu da güncel (kasım 2018) elektrik fatura bedeli üzerinden 3,5 kuruş gibi önemsiz görünen rakama tekabül eder. Ortalama ülkemizde 20milyon televizyon olduğunu varsayarsak, saatte  1,3 mega watt elektrik tüketimi demektir.  Faturalarımıza yansıması da ortalama 728.000 TL gibi ciddi bir rakamdır. Ülkemiz, dünyamız, hanemiz, cebimiz için lütfen kullandığımız elektriğin hesabını tutalım ve bilinçli şekilde cihazlarımızı kullanalım…

EVİMİZİN ELEKTRİĞİNİ DAHA EKONOMİK HALE NASIL GETİREBİLİRİZ?

Devir ekonomi devri. Ülkemizi, doğamızı ve cebimizi düşünme devri! Bizler de her vatandaş gibi, ülkemize destek vermek için elimizden geleni yapmamız gerekmekte. Bunu da ilk önce çevremizden, evimizden başlatmak gerek. Sonuç olarak, tek bir hamlemiz ile Dünya’daki sorunları çözebilme ihtimalimiz ile birlik olup, kendi gücümüz doğrultusunda bireysel az görünen ama toplumca birleştiğinde büyük sonuçlar alabileceğimiz yollarda ilerlememiz gerekmekte. Önümüz kış. Mevsim olarak olmasa da Dünya düzenindeki değişikliklerden, ülkemizin üstünde oynanan oyunlardan kaynaklı biz de kendimizi buna göre hazırlamalıyız. Millet olmanın en temel kurallarından biri de beraberlik değil midir?

Bizim sizlere aktarmaya çalışacağımız konu ve konular ise elektrik tüketimi ve tasarrufları. Her gün önemsiz diye nitelendirdiğimiz prizde kalan elektrikli aletleri ne kadar da boşa elektrik harcadığını ve ülkece ne kadar servetimize zararı olduğunu belirtmeye özen göstereceğiz. Vereceğimiz tüm veriler yaklaşık ve ortalama hesabı olarak sizlere sunulacaktır. Verilen bilgiler tamamen sistemin mantığını anlatmak içindir. Güncel fiyatlar ve tüketimler belirtilmiş olsa da bireysel tüketimlerden oluşabilecek farklılıklar olabilir.

Cep telefonu şarj aletleri, uydu cihazları, televizyon, bilgisayar… Bu 4 ürün üzerinden sizlere küçük ama etkili olabileceğini düşündüğümüz bir örnek vermek istiyoruz;


3 milyon konutta bu bahsettiğimiz ürünlerin devamlı prizde takılı olduğunu ve kullanım zamanları dışında da yaklaşık 16 saat prize takılı olduğunu varsayalım.  Bu ürünlerin çalışmadığı ama prize takılı durumda ortalama elektrik tüketimi saatte toplam 12watt civarıdır.


1 günde 12x16 saat hesapladığımız = 192 watt eder tek konutta.


Ayda ise 192x30= 5,76 KW tüketime ulaşırız.


1 yılda da bu tüketim 5,76x12= 69,12 Kw gibi bir rakama ulaşır.


Kasım 2018 elektrik fiyatı vergileri ve dağıtım bedelleri eklendiğinde, yıllık bazda bu cihazların tek bir konutta 40 Türk Lirası faturanıza ilave eder.
Şimdi aynı bedeli 5 milyon konut için hesaplarsak da


200 MİLYON TÜRK LİRASI gibi korkunç bir rakam çıkmaktadır. Ve bu sadece evinizde çalışmadığı durumda prizde kalan 4 adet cihazdan kaynaklı israf olan tüketim bedelidir.

TELEVİZYON KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR?

TELEVİZYON NE KADAR ELEKTRİK TÜKETİR?

BUZDOLABI KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR?

BUZDOLABI NE KADAR ELEKTRİK TÜKETİR?

  • 22" LED TV SAATTE ORTALAMA 25 WATT ELEKTRİK TÜKETİR. AYNI ZAMANDA 55 EKRAN OLARAK DA BİLİNİR.
  • 24" VEYA 60 EKRAN TELEVİZYONLAR ORTALAMA SAATTE 36 WATT ELEKTRİK HARCAR.
  • 32" YANİ 80 EKRAN LED TELEVİZYONAR SAATTE 50 WATT ORTALAMA İLE ELEKTRİK TÜKETİR.
  • 40" VEYA 102 EKRAN LED TELEVİZYONUN TÜKETTİĞİ ELEKTRİK SAATTE ORTALAMA 65 WATT CİVARIDIR.
  • 43" VEYA 108 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 75 WATT ELEKTRİK HARCAR.
  • 49" YANİ 123 EKRAN LED TELEVİZYONLARIN ELEKTRİK TÜKETİMİ SAATTE ORTALAMA 100 WATT CİVARIDIR.
  • 55" VEYA 139 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 120 WATT ELEKTRİK TÜKETİR.
  • 65" 164 EKRAN TELEVİZYONLAR İSE ORTALAMA SAATTE 150 WATT ELEKTRİK HARCAR.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NE KADAR ELEKTRİK TÜKETİR?

  • A+ MİNİ BUZDOLABI GÜNLÜK ORTALAMA 300 WATT ELEKTRİK TÜKETİR.
  • A+ ORTA BOY 410 LİTRE BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 950 WATT ELEKTRİK HARCAR.
  • A++ 490 LİTRE NO-FROST BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 800 WATT ELEKTRİK HARCAR.
  • A++ 630 LİTRE BUZDOLABI 1000 WATT / 1KW GÜNLÜK ORTALAMA ELEKTRİK TÜKETİMİ YAPAR.
  • A+++ 7KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ ORTALAMA SAATLİK 800 WATT ELEKTRİK TÜKETİR.
  • A++ 5KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ SAATLİK 650 WATT ORTALAMA İLE ELEKTRİK TÜKETİMİ YAPAR.
  • A+++ 10 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİ SAATLİK ORTALAMA 1000 WATT ELEKTRİK TÜKETİR.

KLİMA KAÇ WATT ELEKTRİK HARCAR?

KLİMA NE KADAR ELEKTRİK TÜKETİR?

  • 9000 BTU A+ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 2900 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 700 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 2500 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 700 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
  • 12000 BTU A+ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 3600 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 950 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 3400 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 1100 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
  • 19000 BTU A+ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 5700 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 1500 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 5400 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 1700 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
  • 9000 BTU A++ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 2500 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 500 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 2000 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 450 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
  • 13600 BTU A++ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 4000 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 1000 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 3400 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 800 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
  • 19000 BTU A++ INVERTER KLİMALARDA ISITMA İÇİN; İLK AÇILIŞ DEĞERİ YAKLAŞIK 5800 WATT VE ARDINDAN ORTALAMA SAATLİK TÜKETİMİ İSE 1450 WATT CİVARIDIR. SOĞUTMADA İSE; İLK AÇILIŞ DEĞERİ 5000 WATT VE SAATLİK ORTALAMA TÜKETİM DEĞERİ İSE 1300 WATT OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR.
01.09.2020 -
Güçlü Çözüm
Ortaklarımız
Tüm Referanslar
Bullring
Cofem
Davantis
Dunlop
Sec-on
Teknim
Videofied
Vivotek
Cambox
Faast
Utepo
Paradox
Crow